Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Hemligt: Nytt jobb signat!

Idag var jag och skrev kontrakt för ett nytt jobb. 2 september börjar jag min nya anställning som avdelningsansvarig på en ny butik som kommer öppna här.

Dagen har varit mycket intressant med en del roliga sammanträffanden. Jag har stort intresse för uppföljning och siffror, helt enkelt så man vet om man för rätt eller inte.
Har under min tid på min nuvarande arbetsgivare gjort egna små uppföljning snurror i främst Excel. Dessa har jag visat mina kollegor som var ryckt på axlarna, men motattityden ”de finns ju miniräknare”. För nån vecka sen visade jag en av dessa för vår nya butikschef, där är reaktionen motsatta!

När vi sitter och äter frukost sitter vi och pratar lite om dvs uppföljningssystem man kan ha. Samtidigt har jag en sms-konversation med min kommande arbetsgivare där jag får en tid vi kan ses på eftermiddan och signera kontraktet.

När jag går ner och börja jobba igen kommer butikschefen efter och säger ”vi måste se över din tjänst i höst, du måste bli vår expert på siffror och uppföljning”.
Jag svarar: ”det låter spännande” samtidigt tänker jag ”detta kommer ni med nu, ni har haft 7 år på er och kommer samma dag som jag ska signa nytt jobb”.

Den nya butiken kommer blir mycket spännande att jobba i då den är en butik som inte är ansluten till en kedja utan kan göra som vi vill med koncept, utbud, marknadsföring, upplägg.

Har redan fått kommit med en del roliga saker man kan göra för att bygga verksamheten och då i delar som inte jag har som ansvarsområde utan som rent hobbyintressen.

Valet att byta när jag fick erbjudandet var mycket enkelt, även om lönen var prick på det jag hade nu. Så fanns det många andra aspekter som kändes mycket bättre än på min nuvarande ställe.

Det som framförallt gjorde att jag tackade ja, var att jag fick en mycket bra känsla för de två grundarna av företaget och deras affärsplan och personalpolitik. de beskrev det ungefär såhär när jag träffade dom på interjuv, vi kommer inte sätta kunden först, utan på 4-5 plats, innan kommer vi sätta personal, personal, personal först. Ungefär motsatsen där jag är nu.

En stor grej till är att jag haft på min ”bucket list” för karriären att vara med att starta upp en butik någon gång under min karriär.

Jag har som regel att inte vara på en arbetsplats mer än 7 år åtgången. När annonserna för nya butiken kom upp så hade jag min 7årsdag på nuvarande jobb, så läget kom perfekt. Rätt kul var den positiva respons jag fick när jag sa på intervjun att jag har en max tid på 7 år varje arbetsplats. Svaret jag fick var ” det låter sunt” .

Av en slump har jag i år sen semester och dessutom 5 veckor, vilket gör att jag kommer säga upp mig första dagen på semestern och sen inte komma tillbaka efter det. Så nu har jag bara 9 pass kvar på min gamla jobb där jag varit i 7 år och senaste åren känt att jag stått helt still i utvecklingen.

Annons

Publicerad av 100kronan

Min väg mot frihet, ekonomiskt och mentalt. Resan består av ekonomiska beslut och samtidigt bli av med ångestbesvär.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: